The Midnight Sky (Film, 2020) - MovieMeter.nl (2024)

  • 137 berichten
  • 35 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 137 BERICHTEN
  • 35 MENINGEN

zoeken in:

Vorige12345Volgende

The Dominator

  • 29 berichten
  • 28 stemmen

23 januari 2021, 23:18 uur

Redelijke film, welke met een paar spannende momenten, helaas niet kan boeien. Tijdens een reclame werd deze groots aangekondigd (is het altijd), maar helaas voldoet deze niet aan de verwachtingen.

Kliko_Green

  • 241 berichten
  • 971 stemmen

30 januari 2021, 22:07 uur

Wat.......traaaaaaaaag!

Genoten van het acteerwerk van het meisje... verder was het niet veel soeps.

RaoulDuke

  • 367 berichten
  • 870 stemmen

5 februari 2021, 19:48 uur

Na het lezen van de overwegend negatieve recensies waren de verwachtingen niet erg hoog gespannen,

maar mij viel het alleszins best wel mee.

Als geheel misschien niet erg overtuigend of gedenkwaardig, en allemaal net iets te voorspelbaar, maar zeker niet zo slecht als menigeen beweert, met 'n aantal fraai geschoten en spannende scenes en mooie aandoenlijke beelden die uiteindelijk toch zorgen voor 'n voldoende.

YUER

  • 34 berichten
  • 32 stemmen

6 februari 2021, 22:12 uur

wat is er met George Clooney eerst cravity prachtig film trouwens en nu dit hier het ruimte aan promoten voor ellen musk zeker kijk maar uit die twee gaan nog samen de ruimte in

horizons

  • 5661 berichten
  • 2334 stemmen

6 februari 2021, 23:46 uur

YUER schreef:

wat is er met George Clooney eerst cravity prachtig film trouwens en nu dit hier het ruimte aan promoten voor ellen musk zeker kijk maar uit die twee gaan nog samen de ruimte in

De vraag is: wat is er met je leestekens aan de hand?

Femkefatale

  • 1 berichten
  • 0 stemmen

20 februari 2021, 19:19 uur

Ik ben een beetje pissig over het einde. Ja leuk hoor dat zij nu samen en zwanger op een nieuwe planeet gaan wonen. Maar het menselijk ras stopt alsnog bij hun kinderen. Als de ouders overlijden tzt blijft kind moederziel alleen op de wereld achter..

filmkul

  • 1922 berichten
  • 1902 stemmen

28 februari 2021, 13:22 uur

Aardig sci fi drama. Het verhaal is leuk bedacht, echter de uitwerking had wat beter gekund. De film begint namelijk redelijk traag en is best saai. Het eerste uur is dus behoorlijk doorbijten. Het tweede deel is veel beter en zelfs soms behoorlijk spannend. Het slot is mooi en emotioneel maar had meer impact op de kijker kunnen hebben als het eerste stuk wat sterker was geweest. Visueel ziet de film er goed uit. Het acteerwerk is degelijk en op niveau. Had beter gekund. 3.0

Thomas83

  • 3737 berichten
  • 3379 stemmen

19 maart 2021, 18:08 uur

Wat een geldverspilling is een film als deze. Aan alles zie je dat er veel geld in de film is gepompt, en dan schiet hij uitgerekend tekort in wat er het meeste toe doet, het schrijfwerk en het maken van een emotionele connectie. George Clooney is daarnaast ook gewoon geen goede regisseur vrees ik, althans niet voor een ambitieuze film als deze. Want hoewel de personages erg vlak geschreven zijn en het script vol domme momenten en vreselijke dialogen zit had hij er wel nog een pakkende film van kunnen maken. Door de opbouw, montage en al de flashbacks en verschillende verhaallijnen kom je nooit helemaal lekker in de film. Op een gegeven moment zijn Augustine en het meisje (vanaf het begin overduidelijk een product van zijn verbeelding) aangekomen bij dat radarstation en hebben ze gewoon niets meer te doen, waardoor de film vooral moet overschakelen naar die nauwelijks uitgewerkte ruimtecrew voor wat visueel spektakel en melodrama.

Niet dat de verhaallijn van Augustine en het meisje nou zo boeiend was. Toen ze er op uit trokken dacht ik dat de film eindelijk zou beginnen, maar die hele trip is ook maar weinig interessant. Je krijgt niet veel meer te zien dan het weinig gevarieerde landschap van het Noordpoolgebied, en ook de actie is weinig geïnspireerd, met veel cliché-momentjes van beproeving. Veel scènes zijn ook kort naar mijn gevoel. Vond Clooney ook helemaal niet goed spelen, en dat kind dat het meisje speelt bakt er helemaal niets van. Extra ergerniswekkend als het personage dan ook nog geen woord spreekt. Juist dan heb je iemand nodig die echt kan acteren.

Felicity Jones vond ik overigens wel weer best leuk, ook al stelt ook haar rol weinig voor. Volgens mij had het best een leukere film op kunnen leveren als zij de hoofdrol had gespeeld. En zo heel af en toe komt de film nog met een leuk ideetje, zoals met die bloeddruppels in de ruimte of bepaalde ontwerpen. Daar tegenover staan dan weer verbijsterende momenten zoals Augustine en het meisje die het gewoon overleven als ze te voet en zonder dialyseapparatuur verder moeten, de scène met de doperwtjes en die raar gekozen muziek en de zangscène tijdens het uitstapje in de ruimte. Vond het open einde nog wel aardig overigens. 1.5*.

eRCee

  • 13370 berichten
  • 1929 stemmen

23 april 2021, 09:19 uur

Ongelofelijk flauwe film. Ik betrap mezelf erop dat ik science-fiction makkelijker opzet dan ander Hollywoodwerk, misschien omdat in elk geval de decors/omgeving vaak iets nieuws bieden. Maar meestal valt het toch zwaar tegen, zoals ook deze prent. Veel voelt gekopieerd aan uit andere films: een in zichzelf aardig moment als de ruimtewandeling bijvoorbeeld (van Gravity). Grappig ook dat dergelijke filmruimteschepen blijkbaar allerlei nutteloze onderdelen bevatten, waardoor een meteorietenregen geen andere schade nalaat dan het tijdelijk uitvallen van de radar. Verder geen centje pijn, misschien kunnen ze zelfs wel brandstof besparen zonder al die ballast. Het grootste probleem van de film is het laatste kwartier, waarin Amerikaanse familiewaarden op een volstrekt ridicule manier bij het publiek naar binnen worden gepompt. In pathetische en zwaarwichtige dialogen zijn alle vijf van de laatst overgebleven mensen het er wel over eens dat het volstrekt logisch is om je dode familie op een dode planeet nog met een laatste bezoek te vereren. Schijt aan de mensheid, leve de eigen familie. Mja, Clooney heeft totaal geen eigen visie als regisseur en het bronmateriaal moet ook waardeloos zijn geweest. Beter maar mijden dit vehikel.

mrklm

  • 8534 berichten
  • 8360 stemmen

23 mei 2021, 20:16 uur

Prekerig en langdradig ecologisch drama speelt zich af in 2049, drie maanden ‘The Event’ waarvoor het grootste deel van de Amerikaanse bevolking is geëvacueerd. De ernstige zieke wetenschapper Augustine [George Clooney] is als enige achtergebleven in een observatorium van waaruit hij een aantal nog actieve ruimteexpedities tracht te waarschuwen voor de gevaren bij een terugkeer op Aarde. Tot zijn verbazing ontdekt hij dat een meisje [Caoilinn Springall] in het observatorium is achtergebleven. Parallel loopt het verhaal van de leden van de enige nog actieve expeditie en de problemen waar zij mee te kampen krijgen. De voor een Oscar genomineerde visuele effecten zorgen een paar fraaie momenten, ook al doet het iets teveel denken aan het superieure Gravity, eveneens met George Clooney.

KingJ

  • 350 berichten
  • 486 stemmen

20 juli 2021, 04:09 uur

mooie traag drama in een science fiction setting....

het gaat onder andere over de belangrijke levensvragen, visueel schitterend en goed geacteerd...

ik vind het wel een aanrader 🙂

Capablanca

  • 1043 berichten
  • 1463 stemmen

18 november 2021, 20:22 uur

De hardware deugt, daar is alles mee gezegd.

Sergio Leone

  • 4038 berichten
  • 2737 stemmen

26 januari 2022, 10:16 uur

Oef!

Als George Clooney een sci-fi project uitkiest, zijn dat kennelijk veelal kalme; ietwat onderkoelde films die al dan niet wat stof tot nadenken willen geven. Ook The Midnight Sky lijkt mij met ambitieuze bedoelingen gemaakt. Het is in ieder geval niet gelukt om er iets deftigs van te maken. Behalve dat de twist weinig spectaculair is (en je die ook wel ziet aankomen), voelt de hele aanloop leeg aan. De soort-van-survival van de thuisblijver, noch de kommer en kwel van de ruimtecrew zijn interessant. De film komt eerder pretentieus over. Een losse flodder. Maar wel met genoeg bombarie gemaakt om het te (willen) laten lijken op een voltreffer.

1

cantforgetyou

  • 1714 berichten
  • 1506 stemmen

10 februari 2022, 16:42 uur

Deze film valt tegen. Het blijft allemaal een beetje 'vaag'. Het ruimteschip en de actie scenes zien er wel erg goed uit. Dat is dan een meevaller. Maar ja, je moet toch ook een beetje een verhaal hebben.

Ik vind het ook jammer dat er mijn inziens niet veel duidelijk wordt wat er nou precies aan de hand is?

En waar iedereen naar toe is gegaan?

Ik heb George Clooney hoog zitten, maar dit experiment van hem is mislukt.

cor1946

  • 1074 berichten
  • 1518 stemmen

12 mei 2022, 14:11 uur

Matig, matig Gloony kan toch beter

BBarbie

  • 12893 berichten
  • 7674 stemmen

2 september 2022, 10:28 uur

Film met twee dramatische verhalen, die intrinsiek te weinig met elkaar te maken hebben. Het noordpoolverhaal mist geloofwaardigheid, maar is niettemin interessanter dan de ruimte-expeditie. Visueel een aardige film, maar de verhalen weten amper te boeien. De onthulling tegen het einde komt niet echt als een verrassing. Met veel goede wil een kleine voldoende.

Warning

  • 345 berichten
  • 425 stemmen

9 februari 2023, 23:54 uur

Bizar was de scene met bloed in de ruimte.

Vorige12345Volgende

The Midnight Sky (Film, 2020) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6047

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.